Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Sveže, poletno, okusno – lahka večerja za vso družino

Solatna skleda z bogatimi sestavinami je odlična izbira za lahko in zdravo poletno večerjo. Sveže sestavine in proteini pa zagotavljajo tudi hranilno vrednost.

Solatna skleda z avokadom in piščancem

V poletnih večerih, ko se družina zbira za mizo, je čas za uživanje v lahkih in okusnih obrokih. V tem članku predstavljamo idejo za solatno skledo z avokadom – osvežujočo in zdravo možnost za večerjo, ki bo zadovoljila vso družino.

Solatne sklede so postale priljubljena oblika obrokov predvsem v zadnjih nekaj desetletjih, ko je povečano zanimanje za zdravo prehrano in raznolike kulinarične trende spodbudilo inovacije v načinih priprave in postrežbe hrane. Koncept solatnih skled se je razvil kot odgovor na potrebo po bolj uravnoteženih, hranljivih in okusnih obrokih, ki hkrati omogočajo prilagodljivost in ustvarjalnost pri izbiri sestavin.

Sveže poletno okusno - lahka večerja za vso družino

Sestavine:

  • 4 skodelice mešane zelene solate
  • 2 avokada, olupljena in narezana na rezine
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • 1/2 skodelice narezane rdeče čebule
  • 1 skodelica kuhanega quinoe
  • 1/4 skodelice nasekljanega svežega peteršilja
  • 1/4 skodelice feta sira, narezanega na kocke
  • 1/4 skodelice orehov, grobo nasekljanih
  • piščančja prsa
  • sol, poper po okusu
  • 1 žlica olivnega olja

Sveže poletno okusno - lahka večerja za vso družino

Limetina polivka:

  • 3 žlice olivnega olja
  • Sok 2 limet
  • 2 žlički medu
  • Sol, poper po okusu

Postopek priprave:

  • V večji skledi zmešajte mešano zeleno solato, narezane avokade, češnjeve paradižnike, rdečo čebulo, kuhano quinojo, nasekljan peteršilj, feta sir in orehe.
  • V majhni posodi zmešajte olivno olje, sok limete, med, sol in poper, da pripravite polivko.
  • Polivko nežno prelijte čez solatno skledo z avokadom.
  • Nežno premešajte, da se sestavine enakomerno prepojijo s polivko.

Sveže poletno okusno - lahka večerja za vso družino

  • Piščančji prsi začinite s soljo in poprom.
  • V ponvi segrejte olivno olje in na srednjem ognju pecite piščančja prsa približno 4-5 minut na vsaki strani, dokler niso zlato rjavo pečena in dobro kuhana.
  • Piščančja prsa narežite na rezine.

Povečana ozaveščenost o prehrani, potreba po hitrih obrokih ter želja po pestrih kombinacijah okusov so prispevali k hitremu razcvetu solatnih skled kot popularne izbire za obrok. Njihova priljubljenost se je še povečala zaradi družbenih omrežij in vplivnikov, ki so solatne sklede predstavili kot estetsko privlačne, zdrave in navdihujoče jedi.

Sveže poletno okusno - lahka večerja za vso družino

V modernem času se solatne sklede pojavljajo v številnih restavracijah, kavarnah in lokalih s hitro prehrano, saj zadovoljujejo zahteve po hitrem, a hkrati hranljivem obroku. Ta trend odraža spremembo v prehrambenih navadah in poudarja pomembnost uravnoteženega obroka, ki združuje raznolike sestavine v okusno celoto.

 

Reklamni oglas