Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Tiramisu brez jajc – popolna poletna poslastica za vaše goste

Preizkusite recept za tiramisu brez jajc in se pripravite na slastno kombinacijo espresso kave, kremastega mascarponeja in piškotov, ki se kar stopijo v ustih.

Preprost recept za sladico, ki Ooara z lahkotnostjo

Tiramisu brez jajc je osvežujoča sladica, ki je idealna za poletne dni. Ta preprost recept omogoča, da pripravite okusno tiramisu kar dan prej, kar vam zagotovi več časa za uživanje s svojimi gosti. Namesto jajc, ta različica tiramisuja uporablja stepeno smetano, kar ji daje lahkotno teksturo in bogat okus. Pripravite se na slastno kombinacijo espresso kave, kremastega mascarponeja in mehkih ladyfingers, ki se kar stopijo v ustih.

Tiramisu brez jajc-popolna poletna poslastica za vaše goste

Sestavine:

 • 150 mililitrov espressa (ali močne kave)
 • 500 gramov mascarponeja
 • 100 gramov sladkorja v prahu
 • 300 gramov smetane
 • 1 paket stepene smetane
 • 2 žlici amaretta (ali kavnega likerja)
 • 220 gramov ladyfingers (piškotov Savoiardi)
 • Kakav v prahu (za posip)

Tiramisu brez jajc-popolna poletna poslastica za vaše goste

Postopek priprave:

 • Skuhajte espresso ali močno kavo ter ga odstavite, da se popolnoma ohladi.
 • V skledi zmešajte mascarpone in sladkor v prahu, da dobite gladko kremo. V drugi posodi stepite smetano s pomočjo mešalnika za stepanje smetane, nato jo nežno vmešajte v mascarpone.
 • Amaretto (ali kavni liker) prelijte v skledo skupaj z ohlajenim espressom. Vanj na kratko namočite ladyfingers in jih nato enega poleg drugega položite v eno plast na dno posode.
 • Premažite polovico mascarponejeve kreme čez ladyfingers in jo zgladite.
 • Preostale ladyfingers ponovno namočite v kavi in oblikujte drugo plast čez mascarpone. Zaključite s plastjo kreme na vrhu.
 • Tiramisu brez jajc hladite v hladilniku vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč. Pred serviranjem potresite s kakavom v prahu za dodaten okus.

Tiramisu brez jajc-popolna poletna poslastica za vaše goste

Ste vedeli?

Tradicionalni tiramisu izvira iz Italije in se prevaja kot “podi me navzgor”. Ta sladica je znana po svoji kavni noti in bogati kremasti plasti.
Tiramisu je bilo sprva priljubljeno pri italijanskih vojakih v 2. svetovni vojni, saj so verjeli, da jih sladica naredi močnejše.
Danes obstaja veliko različnih variant tiramisuja, vključno s tistimi brez jajc, ki ustvarjajo osvežujočo in lahko različico te priljubljene sladice.

Tiramisu je jed s pestro in zanimivo zgodovino. Nekateri verjamejo, da sega vse do 17. stoletja, medtem ko drugi pravijo, da je bil ustvarjen v 20. stoletju. Najbolj sprejeta zgodba o izvoru tiramisuja izhaja iz pokrajine Veneto v Italiji. Tam so pripravljali sladico za obiskovalce, ki so bili na počitnicah v tej regiji.

Tiramisu brez jajc-popolna poletna poslastica za vaše goste

Ime “tiramisu” naj bi izražalo željo, da bi jed dala več energije in osvežitve svojim uživalcem. Z leti se je tiramisu razširil po vsej Italiji in postala ena najbolj prepoznavnih italijanskih sladic po vsem svetu.

Tiramisu brez jajc je slastna in osvežujoča različica klasičnega italijanskega tiramisuja, ki vas bo navdušila s svojo lahkotnostjo in bogatim okusom. Sestavljena iz plasti ladyfingers, kremastega mascarponeja in aromatičnega espressa, je ta sladica popolna za poletne dni in druženje s prijatelji. Ne glede na to, ali ste ljubitelj tiramisuja ali ga boste poskusili prvič, bo ta recept brez jajc zagotovo osvojil vaša srca. Dober tek!

Reklamni oglas

Tiramisu brez jajc-popolna poletna poslastica za vaše goste