Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Zelenjavna rižota s piščancem: Popolno kosilo za deževen dan

Na deževen dan je spomladanska zelenjavna rižota s piščancem popolna izbira za zdravo kosilo. Preizkusite naš recept in uživajte v toplem in hranljivem obroku.

Zelenjavna rižota s piščancem Popolno kosilo za deževen dan

Danes je precej oblačen in deževen dan, kar nas spodbuja, da za kosilo ali malico poiščemo nekaj, kar nas bo nasitilo in pogrelo, hkrati pa bo obrok lahek in zdrav. Nič ni boljšega kot topla, kremasta rižota, ki združuje sezonsko zelenjavo in piščanca, da ustvarimo popoln obrok za družino. Preizkusite naš recept za spomladansko zelenjavno rižoto s piščancem, ki je polna okusov in hranil.

Zelenjavna rižota s piščancem Popolno kosilo za deževen dan

Recept za spomladansko zelenjavno rižoto s piščancem

Sestavine:

  • 200 g riža za rižoto (npr. arborio)
  • 500 g piščančjih prsi, narezanih na koščke
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml suhega belega vina (neobvezno)
  • 100 g svežega šparglja, narezanega na manjše kose
  • 150 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 bučka, narezana na kocke
  • 100 g sveže špinače
  • 50 g parmezana, naribanega
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj za okras

Zelenjavna rižota s piščancem Popolno kosilo za deževen dan

Navodila:

  1. Priprava sestavin: Piščančje prsi narežite na koščke. Šparglje narežite na manjše kose. Bučko narežite na kocke. Pripravite zelenjavno jušno osnovo in jo segrejte.
  2. Praženje piščanca: V veliki ponvi segrejte 1 žlico oljčnega olja na srednji temperaturi. Dodajte piščančje koščke, jih začinite s soljo in poprom ter pražite, dokler niso zlato rjavi in kuhani. Nato jih odstranite iz ponve in postavite na stran.
  3. Priprava rižote: V isto ponev dodajte preostalo žlico oljčnega olja in na njem popražite sesekljano čebulo, dokler ne postane mehka in prosojna. Dodajte sesekljan česen in pražite še minuto, dokler ne zadiši.
  4. Dodajanje riža: Dodajte riž in ga med stalnim mešanjem pražite 2-3 minute, dokler ne postane rahlo prozoren. Po želji dodajte belo vino in ga kuhajte, dokler večina tekočine ne izpari.
  5. Postopno dodajanje jušne osnove: Postopoma dodajajte segreto zelenjavno jušno osnovo, eno zajemalko naenkrat, in neprestano mešajte, dokler riž ne vpije tekočine. Ta postopek ponavljajte približno 18-20 minut, dokler riž ni al dente in kremast.
  6. Dodajanje zelenjave: Ko je riž skoraj kuhan, dodajte šparglje, grah in bučke ter kuhajte še nekaj minut, dokler zelenjava ni mehka, a še vedno hrustljava. Dodajte svežo špinačo in mešajte, dokler ne ovene.
  7. Zaključek: Vmešajte nariban parmezan in pražene piščančje koščke, ter začinite po okusu s soljo in poprom. Po potrebi dodajte še malo jušne osnove, da dosežete želeno konsistenco.
  8. Postrežba: Rižoto postrezite takoj, posuto s svežim sesekljanim peteršiljem in dodatnim parmezanom, če želite.

Zelenjavna rižota s piščancem Popolno kosilo za deževen dan

Na deževen dan, kot je danes, je spomladanska zelenjavna rižota s piščancem popolna izbira za kosilo. Ta jed ni le okusna in nasitna, ampak tudi lahka in zdrava. Polna sezonske zelenjave, kremasta rižota in nežni koščki piščanca skupaj ustvarjajo harmonijo okusov, ki bo navdušila vašo družino. Preizkusite naš recept in uživajte v toplem in hranljivem obroku, ki bo prinesel veselje v deževen dan.

P. S. Tudi vi včasih ne znate oceniti, ali je piščančje meso pokvarjeno? Ta članek vam v pomoč.

Reklamni oglas