Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Kaj bi kuhali? Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako!

S hrustljavimi polpeti in osvežilno omako boste ta recept želeli deliti s svojo družino in prijatelji, da tudi sami izkoristijo obilico bučk v tem letnem času.

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Jesenska uživancija na krožniku

S senco jesenskih dreves in hladnejšimi dnevi prihaja obilica bučk, ki so kot nalašč za pripravo okusnih bučkinih polpetov. Zakaj ne bi združili te jesenske dobrote z osvežilno tzatziki omako? V tem članku bomo delili recept za bučkine polpete in grško tzatziki omako.

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Sestavine za bučkine polpete:

  • 2 srednje veliki bučki, naribani
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 1 čajna žlička sušenega origana
  • 2 stroka česna, strti
  • 1/4 skodelice naribanega parmezana
  • 1/4 skodelice moke
  • 2 jajci
  • 1/4 skodelice drobtin (za oblogo)

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Postopek priprave bučkinih polpetov:

  • Najprej naribajte bučki, nato pa jih posolite in pustite, da odcedijo odvečno tekočino. Ta korak je ključen za hrustljavost vaših polpetov.
  • V večji skledi združite naribane bučke, poper, origano, strt česen, parmezan, moko in jajci. Temeljito premešajte, dokler ne dobite homogene mase.
  • Oblikujte mešanico v majhne polpete in jih povaljajte v drobtinah. Drobtiče bodo poskrbeli za hrustljav zunanji sloj.
  • Na srednjem ognju segrejte ponev z oljem. Polpete pecite približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
  • Odcedite odvečno maščobo na papirnatih brisačah in postrezite tople.

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Osvežilna tzatziki omaka: Hladen kontrast za bučkine polpete

Tzatziki omaka je osvežilen dodatek k hrustljavim bučkinim polpetom. Narejena je iz grškega jogurta, naribanega kumarica, limoninega soka, sveže mete in česna. Ta osvežilna omaka deluje kot hladen kontrast k hrustljavim polpetom in vam pomaga, da se ohladite, ko jesenski dnevi še vedno nudijo nekaj toplote. Tzatziki omaka ima tudi zanimivo poreklo – izvira iz grške kuhinje in se pogosto uporablja kot priloga k različnim jedem.

V omaki so sestavine kot naribana kumara, jogurt in limonin sok, ki prinašajo osvežilno noto. Tzatziki omaka je idealna za uravnoteženje okusa bučkinih polpetov in vas bo navdušila s svojo kombinacijo svežine in okusnosti.

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Sestavine za omako:

  • 1 srednje velika kumara
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 stroka česna, strti
  • 2 žlici sveže nasekljane mete
  • Sol in poper po okusu

Postopek priprave:

  • Najprej olupite in naribajte kumaro. Nato kumaro stisnite, da odstranite odvečno tekočino. To je pomembno, da omaka ne postane preveč redka.
  • V srednji skledi združite naribano kumaro, grški jogurt, limonin sok, strt česen in sveže nasekljano meto. Dobro premešajte, da se sestavine enakomerno združijo.
  • Omako postavite v hladilnik in jo ohladite pred postrežbo. Hladna tzatziki omaka bo najbolje dopolnila okus bučkinih polpetov.

Kaj bi kuhali Bučkine polpete z osvežilno tzatziki omako

Bučkini polpeti s tzatziki omako so čudovita jesenska jed, ki izkoristi obilico bučk v tem letnem času. Ta okusna kombinacija bo zadovoljila tudi veliko lakoto. S hrustljavimi polpeti in osvežilno omako pa je to recept, ki ga boste želeli deliti z družino in prijatelji.

Reklamni oglas