Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Okus poletja – osvežilna torta z jagodičevjem in smetano

Torta s poletnim jagodičevjem je prava poslastica in paša za oči. Sočen biskvit, kremna nadevna plast in pisano poletno sadje tvorijo popolno harmonijo okusov.

Okusno razvajanje za vroče dni

V teh poletnih dneh nam narava nudi obilico raznovrstnega jagodičevja, ki kar vabi k nepozabnim kulinaričnim doživetjem. Kaj pa, če bi združili ta osvežilni dar narave s slastno kremo in biskvitom, ki se kar stopi v ustih? Predstavljamo vam recept za torto s poletnim jagodičevjem in smetano, ki bo s svojo sočnostjo in bogatim okusom očarala vsakogar, ki jo poskusi.

Okus poletja-osvežilna torta z jagodičevjem in smetano, torta, jagodičevje, poletje, smetana, maskarpone, mandlji, recept, zdrava prehrana, zdrav obrok, zdravje,

Sestavine:

  • 325 g masla, sobne temperature, dodatno za obložitev pekačev
  • 425 g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički mandljevega ekstrakta
  • pol limone, drobno naribane lupinice
  • 250 g navadnega jogurta
  • 4 velika jajca, sobne temperature
  • 375 g moke s pecilnim praškom
  • 225 g zmletih mandljev

Okus poletja-osvežilna torta z jagodičevjem in smetano

Za nadev in okras:

  • 200 g mascarponeja
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlica limoninega soka
  • sladkor v prahu po okusu, dodatno za posipanje
  • 1-2 čajni žlički vrtnice ali rožne vode po okusu (po želji)
  • 800 g poletnega sadja (maline, robide, ribez, kosmulje, oluščene jagode in loganberry)
  • 4 žlice sladkorja v prahu

Postopek priprave:

Korak 1: priprava biskvita

Pečico segrejte na 180°C/160°C (ventilatorsko)/plin 4. Pekače s premerom 23 cm namastite in obložite dno s peki papirjem. V večji posodi stepite maslo in sladkor, dokler ne postane svetlo in penasto. Nato dodajte mandljev ekstrakt in drobno naribano limonino lupinico ter dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jogurt s jajci. Medtem ko mešalnik deluje pri nizki hitrosti, masleni mešanici postopoma dodajajte moko s pecilnim praškom, zmlete mandlje ter 1/2 čajne žličke soli, izmenično z jogurtom in jajci. Mešajte, dokler ne dobite gladkega testa.

Okus poletja-osvežilna torta z jagodičevjem in smetano

Korak 2: pečenje biskvita

Testo razdelite med pripravljene pekače in pecite jih 35-40 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist. Pustite, da se biskvita ohlajata v pekačih 5 minut, nato ju preložite na mrežico, odstranite peki papir in pustite, da se popolnoma ohladita.

Korak 3: priprava kremnega nadeva

V skledi stepite mascarpone, da postane bolj gladak. Ločeno stepite sladko smetano, dokler se ne oblikujejo trdi vršički. Zmešajte stepeno smetano, mascarpone in limonin sok, nato previdno dodajte sladkor v prahu in vrtnično ali rožno vodo po okusu. Mešajte, da dobite kremasto in bogato teksturo.

Korak 4: sestavljanje torte

Torto sestavite tik pred postrežbo, da ostane sveža in sočna. Poletno sadje operite in narežite na manjše koščke, po želji dodajte sladkor v prahu za dodatno sladkost. Na prvo ohlajeno biskvitno plast nanesite polovico pripravljene smetanove kreme in jo enakomerno razporedite. Dodajte polovico pripravljenega sadja, nato prekrijte s drugo biskvitno plastjo. Na njo nanesite preostalo smetanovo kremo in jo enakomerno razporedite. Okrasite z drugo polovico sadja in po vrhu potresite sladkor v prahu za dodaten vizualni učinek.

Okus poletja-osvežilna torta z jagodičevjem in smetano

Ste vedeli …

… da dodatek vrtnične ali rožne vode k smetanovi kremi prinese rahlo cvetlično noto, ki bo osvežila okus torte in dodala poseben čar? Ta aromatična dodatna sestavina je lahko vaš adut, ki bo torto spremenila v pravo kulinarično doživetje.

Torta s poletnim jagodičevjem in smetano je prava paša za oči in nepozabna poslastica. Sočen biskvit, kremna nadevna plast in pisano poletno sadje tvorijo popolno harmonijo okusov. Z veseljem vas povabimo, da se preizkusite v pripravi te osvežujoče torte in svoje bližnje presenetite z neustavljivo sladko zapeljivostjo poletja!

Reklamni oglas