Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Okusi Italije: Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom

Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom: kremasta testeninska jed, zapečena v omaki. Idealno za družinska kosila ali večerje. Poskusite naš recept!

Okusi Italije Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom

Popoln recept za testeninsko pojedino

Conchiglioni, velike školjkaste testenine, so idealne za polnjenje z okusnimi nadevi. Tokrat vam predstavljamo recept za conchiglioni polnjene s špinačo in sirom, zapečene v omaki v ponvi. Ta jed je odlična izbira za kosilo ali večerjo, saj združuje kremasto teksturo s svežino špinače in bogatim okusom sira. Sledite temu receptu in pripravite popolno testeninsko pojedino, ki bo navdušila vašo družino in prijatelje.

Okusi Italije Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom

Recept za Conchiglione polnjene s špinačo in sirom

Sestavine:

Za polnjenje:

  • 250 g conchiglioni (velikih školjkastih testenin)
  • 250 g sveže špinače (ali 200 g zamrznjene špinače, odmrznjene in odcejene)
  • 250 g rikote
  • 100 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • Sol in poper po okusu

Za omako:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 ml mleka
  • 50 g naribanega parmezana
  • Sol in poper po okusu
  • Sveža bazilika za okras

Okusi Italije Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom

 

Reklamni oglas

Priprava:

  1. Priprava polnjenja:
    • Špinačo operite in blanširajte v vreli vodi za 2-3 minute, nato jo odcedite in drobno sesekljajte.
    • V veliki skledi zmešajte špinačo, rikoto, polovico naribanega parmezana, jajce, sesekljan česen, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite enakomeren nadev.
  2. Priprava testenin:
    • Conchiglioni skuhajte v veliki količini slane vode po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Odcedite jih in pustite, da se ohladijo.
  3. Priprava omake:
    • V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite, dokler ne postaneta mehka in dišeča.
    • Dodajte smetano za kuhanje, mleko in nariban parmezan. Začinite s soljo in poprom ter kuhajte na nizkem ognju približno 5-7 minut, dokler se omaka rahlo ne zgosti.
  4. Polnjenje testenin:
    • Vsak conchiglioni napolnite z nadevom iz špinače in sira. Napolnjene testenine previdno položite v ponev z omako.
  5. Peka:
    • Ponev pokrijte s pokrovom in kuhajte na nizkem ognju še 10-15 minut, da se okusi povežejo in testenine rahlo zapečejo.
  6. Postrežba:
    • Conchiglioni postrezite tople, okrašene s svežimi listi bazilike. Poleg lahko ponudite svežo zeleno solato ali kos svežega kruha.

Okusi Italije Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom

Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom so popolna jed za vse ljubitelje testenin. Ta jed je enostavna za pripravo, polna bogatih okusov in idealna za družinska kosila ali večerje. S tem receptom boste zagotovo navdušili svoje goste in družino.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

Reklamni oglas