Prehrana in recepti
Okusi Italije: Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom
Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom: kremasta testeninska jed, zapečena v omaki. Idealno za družinska kosila ali večerje. Poskusite naš recept!

Popoln recept za testeninsko pojedino
Conchiglioni, velike školjkaste testenine, so idealne za polnjenje z okusnimi nadevi. Tokrat vam predstavljamo recept za conchiglioni polnjene s špinačo in sirom, zapečene v omaki v ponvi. Ta jed je odlična izbira za kosilo ali večerjo, saj združuje kremasto teksturo s svežino špinače in bogatim okusom sira. Sledite temu receptu in pripravite popolno testeninsko pojedino, ki bo navdušila vašo družino in prijatelje.
Recept za Conchiglione polnjene s špinačo in sirom
Sestavine:
Za polnjenje:
- 250 g conchiglioni (velikih školjkastih testenin)
- 250 g sveže špinače (ali 200 g zamrznjene špinače, odmrznjene in odcejene)
- 250 g rikote
- 100 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- Sol in poper po okusu
Za omako:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 200 ml smetane za kuhanje
- 100 ml mleka
- 50 g naribanega parmezana
- Sol in poper po okusu
- Sveža bazilika za okras
Priprava:
- Priprava polnjenja:
- Špinačo operite in blanširajte v vreli vodi za 2-3 minute, nato jo odcedite in drobno sesekljajte.
- V veliki skledi zmešajte špinačo, rikoto, polovico naribanega parmezana, jajce, sesekljan česen, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite enakomeren nadev.
- Priprava testenin:
- Conchiglioni skuhajte v veliki količini slane vode po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Odcedite jih in pustite, da se ohladijo.
- Priprava omake:
- V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite, dokler ne postaneta mehka in dišeča.
- Dodajte smetano za kuhanje, mleko in nariban parmezan. Začinite s soljo in poprom ter kuhajte na nizkem ognju približno 5-7 minut, dokler se omaka rahlo ne zgosti.
- Polnjenje testenin:
- Vsak conchiglioni napolnite z nadevom iz špinače in sira. Napolnjene testenine previdno položite v ponev z omako.
- Peka:
- Ponev pokrijte s pokrovom in kuhajte na nizkem ognju še 10-15 minut, da se okusi povežejo in testenine rahlo zapečejo.
- Postrežba:
- Conchiglioni postrezite tople, okrašene s svežimi listi bazilike. Poleg lahko ponudite svežo zeleno solato ali kos svežega kruha.
Conchiglioni polnjeni s špinačo in sirom so popolna jed za vse ljubitelje testenin. Ta jed je enostavna za pripravo, polna bogatih okusov in idealna za družinska kosila ali večerje. S tem receptom boste zagotovo navdušili svoje goste in družino.
Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!
