Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Okusno poletje: barvita sadna solata za celo družino

Poletje je čas, ko je sadje najokusnejše in najbolj sočno. Zakaj ne bi izkoristili tega obdobja za osvežujočo sadno solato, ki je primerna za vso družino?

Okusno poletje: barvita sadna solata za celo družino

Skleda polno slastnega sadja

Poletje je čas, ko je sadje najokusnejše in najbolj sočno. Zakaj ne bi izkoristili tega obdobja in pripravili osvežujočo poletno sadno solato, ki je primerna za vso družino? Ta barvita in okusna sladica je polna različnega svežega sadja, ki bo vsem v družini prineslo veselje. Z mešanico okusov, tekstur in hranilnih snovi bo ta jed zagotovo postala priljubljena sladica v vašem domu.

Obogatite pa jo lahko tudi s sadnim sorbejem ali sadno solato spremenite v sadno kupo s sladoledom po vašem okusu. Nekateri pa sadnim solatam radi dodajo tudi sir močnejšega okusa, kot sta Feta ali Gorgonzola in jih postrežejo s kruhom.

Okusno poletje barvita sadna solata za celo družino

Sestavine:

 • 2 skodelici ananasovih kock
 • 2 skodelici narezanih jagod
 • 2 skodelici svežih borovnic
 • 2 skodelici narezanih breskev
 • 2 skodelici narezanih marelic
 • 1 skodelica grobo narezanih metinih listov
 • Sok ene limone
 • 2 žlici medu (po želji)
 • Sveža meta za okras (po želji)

Okusno poletje barvita sadna solata za celo družino

Postopek priprave:

 1. V veliki skledi združite vse sestavine sadne solate: ananasove kocke, jagode, borovnice, breskve in marelice. Mešanico sadja previdno premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
 2. Dodajte grobo narezane metine liste in premešajte, da se okusi med seboj prepletajo.
 3. Pokapajte solato s sokom ene limone. Limonin sok bo dodal osvežujočo kislost in preprečil, da bi se sadje oksidiralo.
 4. Po želji dodajte 2 žlici medu in nežno premešajte, da se med enakomerno razporedi po sadju. Med bo dodal naravno sladkobo in izboljšal okus celotne solate.
 5. Solato ohladite v hladilniku vsaj 30 minut, da se okusi prepletajo in solata postane še bolj osvežujoča.
 6. Pred serviranjem okrasite s svežimi listi mete za lep vizualni učinek in dodaten osvežujoč okus.

Okusno poletje barvita sadna solata za celo družino

Poletna sadna solata je v vročih poletnih dneh popolna sladica za vso družino. Barvita mešanica ananasa, jagod, borovnic, breskev in marelic vas bo popeljala v osvežujočo eksplozijo okusov. Dodatek metinih listov, limoninega soka in po želji medu bo poskrbel za ravnotežje sladkosti in kislosti. Ta enostaven recept je odličen način za uživanje v obilju svežega sadja in hkrati poskrbeti za osvežitev v poletni vročini.

Uživajte v tej okusni in zdravi poletni sladici skupaj z vašo družino!

Okusno poletje barvita sadna solata za celo družino