Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Osvežujoča sladica: Borovničeva sirova torta brez peke

Pripravite borovničevo sirovo torto brez peke: lahko, kremasto in osvežujočo sladico s svežimi borovnicami. Popolna poletna sladica za vroče dni!

Osvežujoča sladica Borovničeva sirova torta brez peke

Borovničeva sirova torta brez peke je lahka in kremasta sladica, ki je idealna za vroče poletne dni. Ta torta je enostavna za pripravo in ne zahteva pečenja, zato je popolna izbira, ko želite pripraviti nekaj okusnega brez uporabe pečice. Sladek borovničev pirej daje torti čudovito vijolično barvo, ingverjevi piškoti pa dodajo popolno hrustljavo osnovo.

Recept za borovničevo sirovo torto

Sestavine:

Za torto:

  • 300 g borovnic (zamrznjene so primerne)
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 1 neškropljena limona
  • 300 g ingverjevih piškotov ali drugih polnovrednih piškotov
  • 100 g nesoljenega masla, stopljenega, plus dodatno za mazanje
  • 350 g polnomastnega kremnega sira
  • 1 žlička vaniljeve paste ali ekstrakta
  • 200 ml sladke smetane

 

Osvežujoča sladica Borovničeva sirova torta brez peke

Priprava:

  • Priprava borovničevega pireja:
    • Pekač s premerom 20 cm premažite z maslom in dno obložite s papirjem za peko.
    • V srednje veliki kozici zmešajte borovnice, 50 g sladkorja in sok polovice limone. Kuhajte na srednje nizki temperaturi približno 7 minut, pogosto mešajte, dokler borovnice ne postanejo zelo mehke.
    • 4 žlice borovnic prenesite v majhno skledico in jih prihranite za preliv. Preostale borovnice kuhajte še 3 minute, dokler se zmes ne zgosti in borovnice popolnoma razpadejo.
    • Zmes zmiksajte v gladek pire s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Pustite, da se ohladi.
  • Priprava piškotne osnove:
    • Piškote zdrobite v drobtine tako, da jih položite v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobite z valjarjem ali jih zmeljete v kuhinjskem robotu.
    • V večji skledi zmešajte stopljeno maslo in piškotne drobtine, da dobite enotno zmes. Zmes prenesite v pripravljen pekač in jo trdno pritisnite ob dno in stranice, da oblikujete osnovo. Ohlajajte 30 minut.

Osvežujoča sladica Borovničeva sirova torta brez peke

  • Priprava nadeva:
    • V veliki skledi stepite kremni sir, preostali sladkor, vaniljevo pasto ter naribano lupinico in sok preostale polovice limone, dokler zmes ni gladka in gosta.
    • V drugi skledi stepite sladko smetano, dokler ne nastanejo trdni vrhovi.
    • Borovničev pire vmešajte v zmes kremnega sira, nato pa nežno vmešajte še stepeno smetano. Mešanico enakomerno razporedite po piškotni osnovi in gladko poravnajte vrh. Pokrijte in hladite vsaj 2 uri, lahko tudi do 24 ur.
  • Postrežba:
    • Preden torto postrežete, jo previdno odstranite iz pekača in odstranite papir za peko. Torto prenesite na servirni krožnik.
    • Po vrhu torto okrasite s prihranjenimi borovnicami in jo narežite na kose.

Osvežujoča sladica Borovničeva sirova torta brez peke

Borovničeva sirova torta brez peke je odlična poletna sladica, ki združuje svežino borovnic in kremastost sira na hrustljavi osnovi iz ingverjevih piškotov. Preprosta priprava in bogat okus bosta navdušila vse sladkosnede. Poskusite ta recept in uživajte v osvežujoči sladici!

Reklamni oglas
Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!