Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Goveja rebrca na malo drugačen, francoski način

Preizkusite francoski recept za gratinirana rebrca v omaki z zelenjavo. Odlična izbira za posebne priložnosti, ki bo očarala vse ljubitelje dobre hrane.

Goveja rebrca na malo drugačen, francoski način

Goveji bourguignon

Ste naveličani tradicionalnega načina priprave rebrc? Poskusite nekaj novega in presenetite z bogato in sočno jedjo iz rebrc, pripravljeno v omamni omaki z zelenjavo in začimbami. Ta francoska različica rebrc, dušenih v aromatični vinski omaki, vas bo popeljala v svet prefinjenih okusov, ki so odlični za posebne priložnosti ali nedeljsko kosilo z družino. S tem receptom boste ustvarili jed, ki bo navdušila še tako zahtevne gurmane.

Rebrca na malo drugačen, francoski način

Sestavine:

  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2,5 kg govejih rebrc, razrezanih na 4 kose
  • 2 žlici navadne moke, plus dodatna moka za posipanje
  • 50 g nesoljenega masla
  • 200 g slanine, narezane na trakove
  • 200 g šalotk, olupljenih
  • 2 korenčka, narezana na 1 cm debelo
  • 200 g rjavih gob, prepolovljenih
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 250 ml rdečega vina
  • 1 l goveje jušne osnove
  • 2 lovorjeva lista
  • 1/2 šopka timijana, samo listi

Rebrca na malo drugačen, francoski način

Postopek:

  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. V večji ognjevarni posodi segrejte olje na srednjem ognju. Rebrca rahlo posujte z moko in jih v serijah popecite, da lepo porjavijo (približno 3-4 minute na serijo). Odstranite iz posode in postavite na stran.
  3. V isto posodo dodajte maslo in ga stopite. Nato dodajte slanino in jo pecite 6-8 minut, dokler ne postane hrustljava. Dodajte šalotke in korenje ter pražite 5 minut, dokler ne porjavijo. Nato dodajte gobe in jih pražite še 5 minut.
  4. Z žlico odstranite zelenjavo iz posode in jo postavite na stran.
  5. V posodo dodajte 2 žlici moke in pražite 2 minuti, dokler moka rahlo ne porjavi. Vmešajte paradižnikov koncentrat, nato dodajte vino in med mešanjem postrgajte z dna posode. Kuhajte 1-2 minuti, dokler se vino ne zmanjša za polovico.
  6. V posodo vrnite rebrca in zelenjavo, nato dodajte jušno osnovo, lovorjeva lista in timijan. Zavrite, pokrijte z aluminijasto folijo in prenesite v pečico.
  7. Pecite 3 ure, dokler meso ne postane mehko in se zlahka loči od kosti.
  8. Odstranite rebrca in zelenjavo iz posode ter odlijte odvečno maščobo. Omako kuhajte v pečici še eno uro, dokler se ne zgosti in postane bogata.
  9. Rebrca in zelenjavo vrnite v omako, da se ogrejejo, nato pa jed postrezite z bageto in zelenim fižolom.

Rebrca na malo drugačen, francoski način

Ta različica rebrc vam prinaša svež in prefinjen način uživanja v klasični jedi. S svojimi bogatimi okusi in sočnostjo bo zagotovo navdušila vse ob mizi. Poskusite jo in dovolite, da vas prevzame ta čudovita kombinacija okusov in tekstur!

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

 

Reklamni oglas