Povežite se z nami ...

Testiramo

Samsung Galaxy Z Fold5 (še) vedno postavlja standarde

Samsung Galaxy Z Fold5 ni le še ena naprava v družini zložljivih telefonov, temveč odlična naprava, ki združuje eleganco, funkcionalnost in napredno tehnologijo v enem.

Samsung Galaxy Z Fold5 - ice blue

Samsung Galaxy Z Fold5 – preklopni telefon, ki (še) vedno postavlja standarde

Samsung Galaxy Z Fold5 ni zgolj še ena naprava v družini zložljivih telefonov, temveč predstavlja izjemno vrhunsko napravo, ki združuje eleganco, funkcionalnost ter napredno tehnologijo v enem samem izdelku.

Pod pokrovom Galaxy Z Fold5 se nahaja najnovejši nabor čipov Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen2, kar prinaša izjemno hitro in učinkovito delovanje ob minimalni porabi energije. Telefon je opremljen z obsežno dvojno baterijo kapacitete 4400 mAh, ki zagotavlja izjemno dolgo avtonomijo delovanja. Naši testi so pokazali, da je baterija z lahkoto zdržala obremenitve celih dva dni.

Osrednji 7,6-palčni zaslon uporablja vrhunsko tehnologijo AMOLED 2X s frekvenco osveževanja 120 Hz in podporo HDR10+. Kvaliteta slike doseže vrhunsko raven, kar bo še posebej cenil vsak uporabnik, ki telefon uporablja za gledanje multimedijskih vsebin. Z osvetlitvijo, ki znaša impresivnih 1750 cd/m2, ostane zaslon kristalno jasen in popolnoma berljiv tudi pod neposredno sončno svetlobo. Z inovativnim tečajem Flex Hinge z dvojno tirnico je Samsung dodatno izboljšal vzdržljivost in uporabniku ponudil občutek stabilnosti pri vsakodnevni uporabi, bodisi pri odpiranju ali zapiranju naprave.

Samsung Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold5 │Foto: KlikMagazin.si

Telefon se ponaša s stopnjo zaščite proti vodi in prahu IPX8, Armor aluminijastim okvirjem in steklom Corning Gorilla Glass Victus.

Z različicami 256 GB z 12 GB RAM-a, 512 GB z 12 GB RAM-a in celo 1 TB z 12 GB RAM-a ponuja ta telefon več kot dovolj prostora za shranjevanje. Ne glede na to, ali smo navdušeneci, ki radi snemamo video v visoki 8K ločljivosti, ali poslovni uporabniki, ki potrebujemo hitro in učinkovito večopravilnost, ima Samsung Galaxy Z Fold5 pomnilnik, ki zadosti vsem našim potrebam.

Reklamni oglas
Samsung Z Fold5

Samsung Galaxy Z Fold5 – odprt │Foto: KlikMagazin.si

Novi Samsung Galaxy Z Fold5 prinaša revolucionarni kamerni sistem, ki postavlja nove mejnike v mobilni fotografiji. Opremljen s številnimi visokokakovostnimi kamerami, vključno z 50 MP glavno kamero, 3-kratno optično povečavo telefoto objektivom, 12 MP ultra širokokotno kamero ter dodatnima sprednjo in kamero pod zaslonom, ta naprava ponuja edinstveno izkušnjo zajemanja fotografij. Posebej izstopa funkcija Space Zoom z možnostjo do 30-kratne povečave, ki spremeni telefon v pravi foto studi.

Z združitvijo teh naprednih strojnih zmogljivosti s prilagojeno programsko opremo se odpirajo vrata ustvarjalnosti na visokem nivoju, ne glede na to, ali ustvarjate profesionalne fotografije ali pa preprosto zajemate vsakdanje trenutke.

Večopravilnost: enostavno prepletanje med poslovnimi in zasebni opravili

Nikakor ne smemo pozabiti na večopravilnost, ki jo nudi Samsung Galaxy Z Fold5. Istočasno lahko imamo odprta kar tri okna, to nam na primer omogoča pretakanje video vsebine med preverjanjem e-pošte in nakupovanjem na spletu. Z menijem, ki lahko sprejme dvanajst aplikacij, so zdaj na dosegu roke celo štiri najpogosteje uporabljene. To pomeni, da lahko preprosto preklapljamo med poslovnimi in osebnimi aplikacijami brez prekinitev.

Reklamni oglas

Igranje iger: ko je zmogljivost že podobna računalnikom

Galaxy Z Fold5 omogoča igranje tudi najbolj grafično zahtevnih iger. Ko enkrat izkusimo igranje iger na pametnem telefonu z zaslonom te velikosti, se bomo težko vrnili k običajni velikosti zaslona. Z uporabo Samsung DeX, ko telefon povežemo z monitorjem, tipkovnico in miško pa dobimo občutek, kot da uporabljamo namizni računalnik.

Samsung Galaxy Z Fold je v novi generaciji številka 5 še lažji in še najbolj kompakten.

Reklamni oglas
Samsung Z Fold5

Samsung Galaxy Z Fold5 – kamere zadaj │Foto: KlikMagazin.si

Kaj nam je bilo všeč?

  1. Visokokakovosten zaslon: Dvojni zaslon omogoča izjemno izkušnjo gledanja in multitasking.
  2. Odlična kamera: Funkcije kamere so na ravni vrhunskih pametnih telefonov in nudijo široko paleto možnosti za ljubitelje fotografije.
  3. Izboljšana vzdržljivost: Z bolj trpežnim ohišjem, zaslonom in dobro baterijo je naprava oblikovana za dolgotrajno uporabo.
  4. Močan procesor: Zagotavlja hitro in tekoče delovanje naprave, tudi pri zahtevnejših opravilih.
  5. Večopravilnost: Omogoča delo na več opravilih hkrati (prikazanih več oken) ter hitrega preklapljanje med različnimi opravili.

Kaj nas je motilo?

  1. Cena: Visoka cena lahko odvrne potencialne kupce, ki iščemo bolj dostopno možnost.
  2. Velikost in teža: Naprava je lahko nekoliko nerodna za uporabo z eno roko ali za prenašanje v manjših žepih.

Telefon brez prave konkurence

Samsung Galaxy Z Fold5 predstavlja vrhunski izdelek za tiste, ki smo pripravljeni plačati visok znesek za najnovejše tehnološke inovacije. Samsung Galaxy Z Fold5 predstavlja korak naprej v svetu zložljivih pametnih telefonov. S svojim izboljšanim mehanizmom “zlaganja” (zapiranja in odpiranja), robustno zasnovo in napredno kamero je ta naprava odlična izbira za tiste, ki želimo združiti funkcionalnost tablice ter pametnega telefona v eni napravi. Kljub nekaterim pomanjkljivostim, kot sta visoka cena in velikost, je ta model jasen pokazatelj kakovosti ter inovativnosti, ki jih Samsung vedno znova prinaša na trg zložljivih pametnih telefonov.