Povežite se z nami ...

Zdravje

Za boljši metabolizem – napitek s chia semeni in banano

S pitjem tega okusnega napitka se boste malo posladkali in hkrati podprli svojo prebavo. Pospešitev metabolizma pa pomaga izboljšati počutje in podpre hujšanje.

Za boljši metabolizem - napitek s chia semeni in banano

Chia semene in zmrznjene banane

V hladnejših dneh iščemo načine, kako ohraniti naše telo v formi, pospešiti metabolizem in izboljšati prebavo. Ena od učinkovitih možnosti je priprava osvežilnega napitka, ki se izkaže za odlično podporo zdravi prebavi in hujšanju. Glavna skrivnost tega napitka je uporaba zamrznjenega sadja, ki ne le osveži, temveč tudi pomaga pospešiti metabolizem. Priprava je enostavna, uživate pa ga lahko zvečer, preden se odpravite v posteljo.

Za boljši metabolizem - napitek s chia semeni in banano

Sestavine

  • Banana –  je naravno sladko in bogato živilo, ki vsebuje vlaknine in kalij. Vsebuje tudi vitamine B6 in C ter antioksidante. Kalij v banani lahko pomaga uravnavati ravnotežje elektrolitov v telesu, medtem ko vlaknine podpirajo prebavni sistem.
  • Mandljevo mleko – je odlična alternativa kravjemu mleku za tiste, ki so intolerantni na laktozo ali želijo zmanjšati vnos laktoze. Je nizkokalorično in vsebuje vitamine, minerale in zdrave maščobe, vključno z vitaminom E in magnezijem, ki lahko podpirata zdravje srca in prebave.
  • Chia semenaso bogata s hranili, kot so vlaknine, omega-3 maščobne kisline, beljakovine, vitamini in minerali. Te majhna semena so znana po svoji sposobnosti vpijanja tekočine, kar lahko pomaga pri občutku sitosti in uravnavanju prebave.
  • Voda – dodajte nekaj vode po potrebi, da prilagodite konsistenco napitka po lastnih željah.

Za boljši metabolizem - napitek s chia semeni in banano

Navodila za pripravo:

  • Začnite s pripravo banane. Banano lahko postavite v zamrzovalnik nekaj ur pred pripravo napitka. Zamrznjena banana bo pripomogla k osvežitvi in gostoti napitka.
  • V blenderju združite zamrznjeno banano, mandljevo mleko in chia semena. Če nimate blenderja uporabite palični mešalnik.
  • Mešajte vse sestavine v blenderju približno eno minuto oziroma dokler ne dosežete želene konsistence. Če se zdi, da je napitek pregost, lahko dodate malo vode in še enkrat zmešate.

Napitek je najbolje zaužiti zvečer, pred spanjem, da izkoristite njegove prednosti za izboljšanje prebave in pospeševanje metabolizma.

Za boljši metabolizem - napitek s chia semeni in banano

Koristi sestavin

  • Banana – bogata z vlakninami, vitamini in minerali, pomaga uravnavati prebavo in podpira ravnovesje elektrolitov v telesu.
  • Mandljevo mleko – odlična alternativa kravjemu mleku, nizkokalorična in bogata z vitamini ter minerali.
  • Chia semena – vsebujejo vlaknine, omega-3 maščobne kisline in druge hranilne snovi, ki podpirajo zdravo prebavo.

Z uživanjem tega okusnega napitka se boste malo posladkali in hkrati podprli svojo prebavo ter pospešili metabolizem, kar lahko prispeva k vašemu splošnemu počutju in ciljem za hujšanje.