Prehrana in recepti
Okusna paradižnikova juha s svežo baziliko in mozzarello
Paradižnikova juha je preprosta, a okusna jed. S svežo baziliko, paradižniki in mozzarello vas bo v trenutku odpeljala na sončno teraso italijanske trattorije.

Recept za paradižnikovo juho z baziliko in mozzarello
Paradižnikova juha z baziliko in mozzarello je prava poletna poslastica. Ta osvežujoča juha združuje okuse sočnih paradižnikov in sveže bazilike z nežnostjo mozzarelle. Rezultat je harmonija okusov. S pomočjo tega preprostega recepta boste v trenutku ustvarili okusno jed, ki je kot nalašč za kosilo ali večerjo.
Sestavine:
- 6 velikih paradižnikov, olupljenih in narezanih
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, nasekljana
- 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
- 1 skodelica sveže bazilike, nasekljane
- 200 g sveže mozzarelle, narezane na tanke rezine
- Sol in poper po okusu
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 skodelica naribanega parmezana
- Rezine hrustljavega kruha
Postopek priprave:
- V večjem loncu segrejte oljčno olje na srednjem ognju. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter kuhajte, dokler ne postaneta mehka in stekleni.
- Dodajte narezane paradižnike v lonec in kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmehčajo.
- Prilijte zelenjavno jušno osnovo in dodajte nasekljano baziliko. Pustite, da juha zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte še 15-20 minut.
- Ko je juha kuhana, uporabite mešalnik za pire vsebino do želene gladkosti. Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Postrezite juho v posodicah za juho. Na vsako porcijo dodajte rezine mozzarelle in posujte s parmezanom.
- Za piko na i popečite rezine kruha in jih postrezite ob juhi.
Nasvet za izboljšanje jedi:
Da bi dodali še več svežine vaši paradižnikovi juhi, poskusite dodati nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja in sveže nasekljanega svežega bazilikinega lista na vrh vsake porcije.
Paradižnikova juha z baziliko in mozzarello je preprosta, a okusna jed, ki združuje klasične sestavine v popolno harmonijo. S svežo baziliko, sočnimi paradižniki in nežno mozzarello vas bo ta jed v trenutku odpeljala na sončno teraso italijanske trattorije. Priprava te juhe je enostavna, rezultat pa bo navdušil vse okuse. Uživajte v tej okusni razvadi na vašem krožniku!
