Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Poletna sladica – čokoladni browniji z oranžo in sladoledom

Imate radi čokolado? Pripravite čokoladne brownije z oranžo in sladoledom – popolno poletno sladico za vse sladkosnede. Preizkusite naš enostavni recept.

Poletna sladica - čokoladni browniji z oranžo in sladoledom

Poleti se priležejo osvežujoče in sladke poslastice, ki zadovoljijo naše brbončice in nas ohladijo. Kaj pa, če bi združili bogat okus čokolade z osvežilno noto oranže ter dodali kepico sladoleda? Predstavljamo vam recept za čokoladne brownije z oranžo, ki so popolna poletna sladica. Ti browniji so sočni, polni okusa in enostavni za pripravo. Postrezite jih s kepico vanilijevega sladoleda za nepozabno sladko razvajanje.

Poletna sladica - čokoladni browniji z oranžo in sladoledom

Recept z čokoladne brownije

Sestavine:

  • 200 g temne čokolade z okusom oranže, grobo nasekljane
  • 100 g temne čokolade, grobo nasekljane
  • 225 g nesoljenega masla, narezanega na kocke, plus dodatno za mazanje pekača
  • 25 g kakava v prahu
  • 1 žlica fine pomarančne marmelade
  • 4 srednje velika jajca
  • 200 g svetlo rjavega sladkorja
  • 175 g zlatega sladkorja
  • 1 pomaranča, drobno naribana lupinica
  • 150 g gladke moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 250 g temnih čokoladnih koščkov
  • Vanilijev sladoled za postrežbo

Poletna sladica - čokoladni browniji z oranžo in sladoledom

Priprava:

  1. Priprava pekača in pečice:
    • Pečico segrejte na 170°C (150°C ventilatorska pečica). Pekač velikosti 30 x 20 x 4 cm namastite in obložite s peki papirjem.
  2. Taljenje čokolade in masla:
    • V srednje veliki ognjevarni posodi združite temno čokolado z okusom oranže, navadno temno čokolado, maslo in kakav v prahu. Posodo postavite nad lonec z rahlo vrelo vodo, tako da se dno posode ne dotika vode. Občasno premešajte, dokler se čokolada in maslo popolnoma ne stopita. Dodajte pomarančno marmelado in dobro premešajte. Odstranite s toplote in pustite, da se nekoliko ohladi.
  3. Mešanje jajc in sladkorjev:
    • V veliki skledi ali v skledi stoječega mešalnika stepite jajca, svetlo rjavi sladkor in zlati sladkor na srednji hitrosti približno 3 minute, dokler zmes ni svetla in penasta.
  4. Dodajanje čokoladne mešanice:
    • V jajčno zmes postopoma vmešajte stopljeno čokoladno mešanico in drobno naribano pomarančno lupinico. Mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo.
  5. Dodajanje suhih sestavin:
    • Moko, pecilni prašek in ščepec soli presejte v skledo in jih nežno vmešajte v zmes s pomočjo gumijaste lopatice, dokler zmes ni skoraj gladka. Dodajte čokoladne koščke in nadaljujte z mešanjem, dokler ni zmes enakomerno razporejena.
  6. Peka:
    • Pripravljeno zmes enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču. Pecite na srednji rešetki v predhodno segreti pečici 30-35 minut, dokler vrh brownijev ni rahlo dvignjen in začne pokati.
    • Brownije vzemite iz pečice in jih pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih narežete na kvadrate.
  7. Postrežba:
    • Ohlajene brownije postrezite s kepico vanilijevega sladoleda za osvežujoč kontrast toplem in bogatem okusu čokolade ter oranže.

Poletna sladica - čokoladni browniji z oranžo in sladoledom

Čokoladni browniji z oranžo so prava poslastica za poletne dni. Njihova priprava je preprosta, rezultat pa sočno bogat okus čokolade, obogaten z osvežilno noto oranže. Postreženi s kepico vanilijevega sladoleda bodo navdušili vse sladkosnede in prinesli osvežitev v vročih poletnih dneh. Uživajte v teh slastnih brownijih in delite veselje s prijatelji in družino!

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

Reklamni oglas