Povežite se z nami ...

Življenjski slog

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji?

Tudi letos se bodo do 12. novembra 2023 po vsej Sloveniji odvijala martinovanja z najboljšimi lokalnimi vini, vrhunsko gastronomijo ter kulturnimi prireditvami.

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Martinovo je praznik, ki ga vsako leto praznujemo 11. novembra. To je čas, ko Slovenija zasije v vinskih odtenkih in kulinaričnih razkošjih, ki prinašajo nepozabno izkušnjo obogateno s slovensko tradicijo. Tudi letos se bodo do 12. novembra 2023 po vsej Sloveniji odvijala martinovanja, ki združujejo najboljše lokalne vinske sorte, vrhunsko gastronomijo ter kulturne prireditve.

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Spodaj najdete seznam odličnih lokacij za Martinovanje 2023, kjer boste lahko doživeli pristnost slovenskega podeželja, okušali edinstvena mlada vina in se prepustili gostoljubju, ki je značilno za ta jesenski praznik. Preberite, katere kraje priporočamo in kje boste ustvarili najbolj nepozaben spomin v svojem koledarju:

Martinovanja po Sloveniji 2023

Martinovanje na Krasu: Odpotujte na Kras, kjer bo martinovanje zagotovo nepozabno. Med 4. in 12. novembrom vas čakajo različni dogodki, od odprtih kleti, ki ponujajo kraška vina, do kulinaričnih užitkov s kraškim pršutom in drugimi lokalnimi specialitetami. Poseben avtobus “skoči gor – skoči dol” vam omogoča brezskrbno raziskovanje vsega, kar Kras ponuja.

XXV. Martinovo v Laškem: Laško, znano po svojem pivu, praznuje vino od 8. do 12. novembra. Poudarek bo na kulturnih in etnoloških značilnostih regije, z Martinovim sejmom kot vrhuncem, kjer boste lahko spoznali lokalne tradicije in izdelke.

Reklamni oglas

Martinovanje v Starem Velenju: Velenje vas 10. novembra vabi na martinovanje na prostem. Vino in kulinarične dobrote se bodo združile v čudovitem okolju starega trga, kjer boste lahko družili z lokalnimi vinarji in okušali pristne šaleške jedi.

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Martinovanje v Beli krajini: Semič bo med 10. in 12. novembrom prizorišče za ljubitelje kulturne dediščine in vina. Pričakuje vas predstavitev tradicionalnih poklicev in spretnosti, z zaključkom v lokalni vinoteki, kjer si boste lahko privoščili degustacijo vin.

Martinovanje v Mariboru: Maribor, prestolnica Štajerske, bo od 10. do 12. novembra gostil največje martinovanje v Sloveniji. Tradicionalni krst mošta, stojnice z mladim vinom in bogata kulinarična ponudba bodo krasili trg Leona Štuklja, zanimive prireditve pa boste našli tudi vzdolž Koroške ceste.

Martinovanje na Ptuju: 11. novembra Ptuj oživi s praznovanjem vina v srcu najstarejšega slovenskega mesta. Praznik vina na Ptuju je prav posebno doživetje z glasbenim programom, ki spremlja okušanje lokalnih vin in kulinaričnih dobrot.

Reklamni oglas

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Martinovanje v Lendavi: Lendava, znana po svoji dvojezičnosti in mešanju kultur, bo 11. in 12. novembra praznovala martinovo s tradicionalnimi prireditvami in pohodi, ki vas bodo popeljali po čudovitih lendavskih gričih.

Martinovanje v Gornji Radgoni: To sejemsko in peninsko mesto bo 11. novembra praznovalo martinovo na Kerenčičevi ulici. Dogodek bo združil bogato vinsko ponudbo s kulturnim programom in zabavnimi nastopi.

Martinova pojedina v Dominikanskem samostanu Ptuj: V čarobnem ambientu samostana vas 11. novembra čaka kulinarično razvajanje z jedmi Štajerske hiše kulinarike in izbranimi vini iz Ptujske kleti.

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Martinovanje v Šmarjeti: 11. novembra se v Šmarjeti pripravljajo na pohod, tržnico z lokalnimi dobrotami in zabavo z ansamblom, ki bo zagotovo popestril martinovo soboto.

Reklamni oglas

Martinovo v Šmartnem: Obiščite vasico Šmartno v Brdih 11. in 12. novembra, kjer se boste lahko poglobili v enogastronomske užitke regije in okusili novo vino, ki se po svetu uvršča med vrhunska.

DOBROdošlo VINO v Celju: 11. novembra Celje vabi na enološko-gastronomski dogodek, kjer boste lahko okušali vina iz slovenskih vinorodnih dežel in sosednjih držav, ob spremljavi žive glasbe in domačih kulinaričnih dobrot.

Martinovo 2023: kje so najboljša martinovanja po Sloveniji

Ljubljanska vinska pot: Ljubljana bo 11. novembra postala središče martinovanja z bogato vinsko in kulinarično ponudbo, ki se bo razprostirala po ulicah in trgih starega mestnega jedra.

Martinovanje v Slovenskih Konjicah: Martinovanje v Slovenskih Konjicah bo 11. novembra praznik vina, ki ga bodo obarvali z jesenskimi stojnicami, zabavo in posebnimi nastopi.

Reklamni oglas

Brunch Martinova pojedina v Grand Hotelu Primus: Na dan 12. novembra bo Grand Hotel Primus v Ptuju pripravil bogat brunch z izbranimi jedmi ter prikazom kulinaričnih mojstrovin.

Ne pozabite, za podrobnejše informacije obiščite spletne strani ali se obrnite na turistične informacijske centre krajev, ki smo jih omenili.