Se želite za nekaj dni odpočiti od težkih prazničnih dobrot? Razumemo vas! Po nekaj dneh čudovitih dobrot vsi občutimo potrebo po lažji in bolj zdravi hrani.
Poprtnik - pripisovali so mu moč za zagotavljanje dobre letine. Del kruha so zato dali živini ali ga zakopali ob robove njiv, kot blagoslov za celotno...
Panettone je božična sladica, ki prihaja iz severne Italije. Namesto kandiranega sadja lahko uporabimo suho sadje, ki je bolj pogosto v slovenski kuhinji.
Z bogatim zgodovinskim ozadjem in prilagodljivostjo recepta glede na lokalne sestavine je jota prava kulinarična zakladnica ter okusen in hranljiv obrok.
Ti smutiji so odličen način, kako vnesti raznolike hranilne snovi v svojo dnevno prehrano, in so dobra izbira za krepitev telesne odpornosti v zimskih mesecih.
Veganski ingverjevi piškoti so odlična alternativa tradicionalnim božičnim piškotom. Recept dokazuje, da veganska peka ni samo možna, ampak tudi izjemno okusna.
Božični čas je obdobje praznovanj, druženja in seveda peke slastnih dobrot. Med izbiranjem receptov ne smemo pozabiti na čudovite čokoladne razpokančke.
Špinačni napihnjenci s šunko in sirom so odlična rešitev, ko želite nekaj hitrega, a obenem okusnega. Ta recept tudi odlično porabi ostanke iz vaše kuhinje.
Italijanska kuhinja je znana po svoji raznolikosti in bogatih okusih. Ena izmed manj znanih, a izjemno okusnih jedi je tortelini juha - tokrat s paradižnikom.
Preizkusite se v pripravi brezglutenskega bananinega kruha. Ta recept je popoln za vse, ki ne želijo zamuditi veselja ob peki in uživanju sladkih dobrot.